Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 6. ledna 2015

Na Dakaru zemřel polský motorkář Michal Hernik

Na Rallye Dakar 2015 zemřel polský motorkář Michal Hernik (#82)

 

Bohužel špatná zpráva - 39-letý polský motorkář Michael Hernik byl nalezen mrtvý vedle své motorky na 206.km speciálu. Neměl na hlavě přilbu. Příčina úmrtí se vyšetřuje. Pořadatelé prý (podle El Mundo) ztratili spojení s jeho iritrackem a n...ašli ho po pár desítkách minut bez naděje na záchranu. Konkrétně to zjistili v 15:16 a v 15:23 začali hledat kde je. Vrtulník ho našel 300m vedle trati v 16:03. Podle tiskové zprávy vydané před pár minutami nebyly vidět známky zranění nebo pádu. 



 V bivaku se o tom v tomhle okamžik nic nevědělo, právě jsem si psal s Honzou Veselým vedle kterého seděl H. Říha z ČRo1 a snad vyrazí zjistit nějaké podrobnosti (které asi řekne v rádiu).
Michal Hernik byl jedním z trojice kamarádů, kteří si chtěli splnit dakarský sen - Pavel Stasiaczek, Norbert Madetko a Michal Hernik. Vyrazili před časem na cestu po stopách starého dakaru do Maroka, Mauritánie, Mali a dojeli až do Burkiny Faso. Pochopili o co jde, pořídili správné motorky (dvě koupili od Marka Dabrowského a Jacka Czachora) a úspěšně startovali na Rallye AbuDhabi. Na start Dakaru se dostali jen dva z trojice - Pavel a Michal. Připravovali se dva roky a i když byli ryzí nadšenci, amatéři, chtěli rallye dokončit. To byl jejich sen. Bohužel zátěž na Dakaru je extrémní a je možné, že si únava a vyčerpání jezdce vybralo svou daň právě na Michalovi, který se v první i druhé etapě pohyboval kolem osmdesátého místa, což není vůbec špatné.
.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat