Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

středa 4. ledna 2017

DAKAR 2017 - ETAPA 03

SAN MIGUEL DE TUCAMAN -> SAN SALVADOR DE JUJUY

Dnešní etapa má pro kategorii motocyklů celkem 780km a z toho měřený speciál 364km. Dnešní etapa bude pro jezdce znamenat naprostou změnu podmínek. Pojede se skutečně offroad, nebude to jízda po úzké cestě jako včera. Budou brody, budou výškové rozdíly. Start je ve výšce 1800m nad mořem a během prvních 100km vystoupají do 2400m. Pak ale začne stoupání až do 5000m výšky! sice tam nebudou závodit ale i tak to bude zkouška vytrvalosti. A během posledních 100km pozvolný sestup o 1000m.
Dnes se čekají bouřky, to by byl problém kvůli nadmořské výšce protože nasazení vrtulníků ve výšce 5000m v bouřce je velmi omezené.
Uprostřed speciálu je neutralizace - je to součást trati, kde se nezávodí. Závodníkům se načtou časy dojezdu do začátku neutralizované zóny a ve stejných intervalech v jakých dojížděli, budou vyjíždět na trať na konci neutralizace. Během neutralizace platí stejná pravidla jako na ostré trati speciálu - žádná externí pomoc atd.

Jako obvykle - na facebooku www.facebook.com/dakar.cz najdete nahoře připnutý příspěvek, ve kterém se komentuje průběh závodu. Dejte mu lajk, ať je vidět kolik lidí to sleduje a pište tam do komentářů všechno, co kde zjistíte. Komentáře seřaďte podle času (nejnovější nahoře) přepnutím nastavení pod příspěvkem.

1 komentář:

  1. Dakar je moje srdcová záležitost, a to především díky mému dědečkovi, který nás k němu už jako děti vedl. Jsem moc ráda, že jsme mohli mít takové zážitky a také, že z nich můžeme v životě čerpat. S manželem spolu vlastníme firmu na čištění aut, takže dědeček by byl určitě pyšný.

    OdpovědětVymazat