Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

pátek 6. ledna 2017

DAKAR 2017 - ETAPA 05

ETAPA 05 TUPIZA -> ORURO
Dakar se teď na pět dnů přesunul do Bolívie. Je to historicky nejdelší část rallye na území tohoto státu a pochopitelně jde o největší sportovní událost v zemi. Oblast Altiplano je poměrně ve vysoké nadmořské výšce - většina závodníků není zvyklá na výšky kolem 4000m a i když se organismus během pár dnů aklimatizuje a nebude projevovat příznaky, jaké měl např. Franco Picco před dvěma dny, kde šlo o nevolnost z rychlého výjezdu do 5000m a ne o nevolnost z horka, stejně přijde únava. Když se k tomu přičte velmi složitý terén, tak zejména dnešní den bude pro mnoho jezdců kritický.
Marc Coma, sportovní ředitel ASO, byl kritizován za loňskou příliš lehkou trasu bez navigace a udělal všechno pro to, aby se to letos neopakovalo. Takže opět bude dlouhý speciál (447km) s neutralizací u Uyuni a s dvěma dunovými oblastmi, které závodníky "dorazí" na závěr náročné etapy. Marc Coma upozornil, že to je jedna z nejnáročnějších etap letošního Dakaru. Etapa vede z Tupizy do Orura a celkově to bude 692 km, z toho 447 bude speciál včetně neutralizace.
 
Tak jako každý den, komentujeme průběh etapy a všechny novinky v komentářích pod příspěvkem s názvem dnešní etapy, který bude celý den připnutý nahoře na našem facebooku: www.facebook.com/dakar.cz
Prosíme, pokud tam informace sledujete, kliknětě na "to se mi líbí" u toho příspěvku, aby bylo vidět kolik lidí to zajímá. Díky.

2 komentáře:

  1. Jste blázni že dokážete jezdit v tak nepříjemných podmínkách. To mně by se nechtělo jít do té pouště ani na hodinu a vy v nich trávíte dne i noci. Mohl byste mně doporučit kde pořídit a sehnat levné a přitom kvaliní díly na Škodovku? Já že chci manželovi udělat radost a koupit mu nějaké kabely na vstřikování nebo cosi. Furt o tom doma mluví.

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně zajímavá etapa. Mě vždycky zajímalo, jak vypadá třeba to zázemí? Jsou tam nějaké montované haly, nebo se tam skutečně bydlí jen ve stanech a "po staru"? Jestli to teda jde tak říct. A to nemyslím, prosím, nijak špatně. Sám se tam nikdy nejspíš nedostanu, ale zajímá mě to. Díky. ;-)

    OdpovědětVymazat